De therapeut
met aandacht voor de hele mens

Behandelwijzen die ingezet kunnen worden

Fysiotherapie

In de fysiotherapie proberen we door oefeningen of technieken, het functioneren van het bewegingsapparaat te optimaliseren, waardoor klachten verminderen.

 

Dry-Needling

Dry-Needling is een methode die voor Nederland relatief nieuw is. Hierbij gebruiken wij naalden, die we inbrengen in een spier, met als doel een ontspanning in deze spier te bewerkstelligen. Hierdoor herstelt het evenwicht van de spieren rond een gewricht.

Manuele therapie

In de manuele therapie richten wij ons op de specifieke bewegingen van een gewricht. Door bestaande bewegingsstoringen (blokkades) op te heffen hopen we een efficiënter bewegen te bevorderen, waardoor bijvoorbeeld spierklachten of indirecte kwalen als bijv. hoofdpijn gemakkelijk te beïnvloeden zijn.

Viscerale therapie

Viscerale therapie is een behandelwijze afkomstig uit de osteopathie. Hierbij proberen we structuren en vliezen te beïnvloeden, die op hun beurt het bewegen belemmeren, waardoor klachten kunnen ontstaan. De behandeltechnieken zijn mild en aangenaam en zijn er op gericht spanning te verminderen en de functie van het lichaam te verbeteren.

Cranio-sacraal therapie

Net als de viscerale therapie is deze behandelvorm afkomstig uit de osteopathie. Met name bij langdurig bestaande klachten hebben ook andere structuren invloed op het klachtenbeeld. Door hele specifieke technieken aan de schedel, trachten we spanningen in het lichaam te verminderen.

Chinese geneeskunde

Omdat klachten zich vaak uitbreiden in het lichaam, zijn er op den duur veel verschillende systemen bij de klacht betrokken. Daar waar wij in het Westen vaak proberen te specificeren, missen wij wel eens de verbanden en het grote geheel.

Lees meer over de visie van Herman Fraanje.

Tarieven

Herman Fraanje is BIG geregistreerd. Hieronder vind je de tarieven 2018 ongeacht de toegepaste behandelmethode. Een intake met behandeling duurt ongeveer 1 uur. Vervolgbehandelingen duren 30 minuten.

Behandeling     € 40,-

 

Vergoedingen
Omdat de zorgverzekeraars en ik ver uiteenlopende ideeën hebben over de wijze waarop ik mijn vak moet uitoefenen heb ik geen overeenkomsten meer met de zorgverzekeraars.

Dit houdt in dat je na de behandeling zelf de nota per pin of contant dient te voldoen. Je kunt vervolgens de nota indienen bij je verzekeraar. Je krijgt de factuur na afloop mee.

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten. Je kunt het beste van tevoren hierover contact hebben met je zorgverzekeraar.

Betaling bij voorkeur per pin direct na de behandeling.

 

Maak nu een afspraak voor een uitgebreide intake

06 – 39 77 85 85Whatsapp

WhatsApp: 7 dagen in de week van 8:00 – 23:00